Top deal

Gratis verhaalservice

bij offerte taxi

Het is het zo belangrijk dat je over de juiste dekking beschikt om jouw taxi en je levensonderhoud te beschermen. Een taxiverzekering vergelijken is dan de eerste stap naar zekerheid. Maar waar moet je dan op letten?

wa taxiverzekering
beperkt casco
volledig casco
Rechtsbijstand
gratis verhaalbijstand
schadeverzekering inz.
ongevallen inzittenden
Vaak Direct verzekerd !
taxiverzekering

offerte taxiverzekering

Een taxiverzekering kan het voertuig, de bestuurder, de passagiers, en andere weggebruikers en hun eigendommen dekken om zo jouw levensonderhoud te beschermen, zodat je zo snel mogelijk weer de weg op kunt. Het scheelt een boel gedoe en geregel waar je als drukke chauffeur geen tijd voor hebt.

Een Offerte taxiverzekering aanvragen is dus de manier om je uit potentieel lastige situaties te helpen. Maar voordat je een taxiverzekering afsluit moet je wel op want zaken letten.

Een Taxi verzekering: anders dan een gewone verzekering

Voordat je Offerte taxi verzekering aanvraagt zijn er wat zaken waar je goed rekening mee moet houden. Een taxi verzekeren is namelijk anders dan een standaard autopolis omdat je hiermee wordt beschermd tegen de specifieke risico's waarmee je wordt geconfronteerd tijdens je werk.

Als taxichauffeur breng je veel meer van je tijd op de weg door dan de gemiddelde chauffeur, vaak op ongezonde uren en in binnenstedelijke gebieden. Dat maakt de kans op een ongeval statistisch dus veel groter. De voertuigen die taxichauffeurs gebruiken, zoals luxe auto’s en minibussen, zijn vaak duurder en groter. Als je meer passagiers vervoert dan normale auto's, brengt dat ook extra risico's met zich mee.

offerte taxi verzekering

Dekking avero taxiverzekering

Wat zijn de voorwaarden voor het afsluiten van een taxiverzekering?

Het is goed om te weten dat je niet bij elke verzekeraar langs kunt gaan om een verzekering voor jouw taxi af te sluiten. Omdat het gebruiken van een taxi specifieke risico's met zich meebrengt zijn verzekeraars niet verplicht om jou te accepteren.

Je vraagt je nu waarschijnlijk af wat dan de snelste manier is om een verzekering te regelen? Het belangrijkste is dat je een vergunning hebt die noodzakelijk is om als taxichauffeur te werken. Vervolgens kan je op zoek gaan naar de taxiverzekering die het beste bij je past.

Waarom het loont om een taxiverzekering te nemen

Iedereen die met winstoogmerk een taxi bestuurt, ongeacht het type voertuig en of het nu gaat om privé- of openbare verhuur, heeft een goedkope taxiverzekering nodig.

Dat komt omdat een standaard autoverzekering simpelweg niet de dekking biedt die je nodig heeft, zelfs niet als het zakelijk gebruik omvat. Het gebruik van jouw voertuig als taxi is meestal een uitzondering op een standaard autoverzekering en daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat je de juiste dekking hebt. Er zijn verschillende soorten en kies de verzekering die het beste bij je past.

Welk types dekking biedt een taxiverzekering?

Taxiverzekeringspolissen kunnen sterk variëren, afhankelijk van jouw specifieke omstandigheden, de auto ('s) die je bestuurt en het bedrijfstype. Er zijn een aantal verschillende soorten dekking die je kunt overwegen zoals WA , WA met beperkte Casco-dekking en WA met volledige Casco-dekking oftewel All Risk. Wij bij Taxiverzekeraar helpen je graag op weg door naar jouw specifieke situatie te kijken en met je mee te denken.

Offerte taxiverzekering aanvragen doe je snel bij Taxiverzekeraar.nl

Bij Taxiverzekeraar.nl gaan wij altijd uit van jouw wensen en kijken wij naar de beste optie. Wij letten bijvoorbeeld of je een straattaxi hebt of dat je bij je bedrijf alleen taxi’s kunt bestellen.

Straattaxi’s zijn taxi's die niet vooraf hoeven te worden gereserveerd en die door klanten op straat kunnen worden aangehouden. Dit brengt bijzondere risico's met zich mee, wat betekent dat er een specifieke huurdekking moet worden ingevoerd. Je zou kunnen aannemen dat de dekking van een openbare huurprijs meer zou kosten, maar aangezien de taxi's doorgaans nieuwer zijn en de chauffeurs vaak ouder en meer ervaren, is dat niet altijd het geval.

De grootte van je taxibedrijf en de keuzes voor een verzekering

Als je een enkele taxi bezit en de enige bestuurder bent, is een polis op jouw naam het meest voor de hand liggend het meest geschikt voor jou. Als je echter meerdere taxi’s bezit en dus ook meerdere bestuurders in dienst hebt dan is de situatie anders.

Kies dan een polis die alle bestuurders dekt. Als je een taxibedrijf runt, moet je als vlooteigenaar het gemak van een dekking voor alle chauffeurs, afwegen tegen de mogelijke kosten. Bij Taxiverzekeraar.nl geven wij je graag advies door te kijken naar jouw taxibedrijf.

Waar kan jij je specifiek voor verzekering met een taxi verzekering?

Een polis bestaat vaak uit een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering die je dekt tegen claims van leden van het publiek die mogelijk gewond raken of verlies lijden als gevolg van het reizen in jouw taxi. Ook kan een dekking worden toegevoegd voor autopech. In het geval van grotere voertuigen is er dekking voor meer zitplaatsen dan standaard.

Denk bijvoorbeeld aan minibussen. Let er wel op dat je over het algemeen hogere premie moet betalen. Tot slot is het ook goed om te weten of je taxi’s aangepaste voertuigen zijn. Dat kan bijvoorbeeld voorkomen als jij je specialiseert in het vervoeren van mensen in een rolstoel. Tijdens het offerteproces wordt je daarom ook gevraagd om wijzigingen aan te geven die jouw taxi mogelijk hebben, zoals rolstoelklemmen, riemen en oprijplaten. Bij het aanvragen van een offerte houden wij rekening met deze factoren.

Is een taxiverzekering verplicht?

Een standaard autoverzekering biedt niet de vereiste dekking als je jouw voertuig als taxi gebruikt. Om die reden is het essentieel dat je een speciale taxiverzekering afsluit. Neem telefonisch contact met Taxiverzekeraar op. Wij hebben al veel taxibedrijven aan een goede verzekering geholpen en doen dat snel.

Een Offerte taxiverzekering aanvragen is zo gedaan. Ontdek de beste optie voor jouw taxi of bedrijf. Omdat wij alles online doen zijn wij snel en goedkoop. Vraag dus nu een offerte van vereende of voogd aan , dan kun je met je taxi direct verzekerd de weg op.