Boordcomputer

Boordcomputer

Subsidieaanvraag voor Boordcomputer Taxi’s verlengd

De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu heeft besloten om de subsidietermijn voor de Boordcomputer Taxi (BCT) tot 1 september 2014 te verlengen. Taxiondernemers, die vóór 1 juni 2014 een BCT hebben besteld, kunnen nog tot 1 september 2014 subsidie aanvragen. De subsidievoorwaarden veranderen niet. De BCT moet dus geactiveerd zijn voordat subsidie kan worden aangevraagd.

Ondernemersvereniging KNV Taxi heeft onlangs dringend verzocht om de termijn voor de subsidie te verlengen, omdat ondernemers die BCT hebben besteld, deze niet altijd voor 1 juli 2014 geleverd krijgen. Reden is onder meer de langere leveringstermijnen van de fabrikanten. Die ondernemers zouden dan buiten hun schuld de subsidie van € 600 per BCT mislopen. De subsidie is zeer belangrijk voor de taxisector die financieel zware tijden doormaakt.

KNV taxiverzekering heeft de staatssecretaris ook verzocht toe te staan dat software updates voor de BCT buiten de erkende werkplaatsen mogen plaatsvinden. Voor het veilig updaten van software buiten de werkplaats moet de regelgeving aangepast worden. Daarmee is intussen gestart; de inwerkingtreding is naar verwachting tegen het einde van 2014. In overleg met betrokken partijen wordt bekeken of voor de tussentijd oplossingen mogelijk zijn.

taxi Boordcomputer