Taxiverzekeraar.nl

  • Home
  • Boordcomputer taxi
Boordcomputer

Boordcomputer taxi

De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu heeft besloten om de subsidietermijn voor de Boordcomputer voor je taxi (BCT) tot 1 september te verlengen.

De boordcomputer taxi is sinds 2015 verplicht en is er om het werken binnen de taxibranche eerlijk en veilig te houden. De BCT is een apparaatje dat allerhande gegevens registreert: de arbeidstijden, rijtijden en rusttijden.

Deze moeten stuk voor stuk aan strenge eisen voldoen, welke door de boordcomputer taxi dus eenvoudig worden gecontroleerd.

Zo wordt het taxivervoer veiliger (het draaien van ellenlange werkdagen wordt ermee verhinderd), maar ook eerlijker: het apparaatje helpt een eind te maken aan oneerlijke concurrentie.

boordcomputer

software taxi’s

KNV heeft de staatssecretaris ook verzocht toe te staan dat software updates voor de BCT buiten de erkende werkplaatsen mogen plaatsvinden. Taxiverzekeraar vindt dit een goed idee. Je kunt niet alleen sneller je taxi verzekeren en een offerte aanvragen, maar is ook veiliger.

Voor het veilig updaten van software buiten de werkplaats moet de regelgeving aangepast worden. Daarmee is intussen gestart; de inwerkingtreding is naar verwachting tegen het einde van 2019. In overleg met betrokken partijen wordt bekeken of voor de tussentijd oplossingen mogelijk zijn.