Taxiverzekeraar.nl

taxi verzekeren

rusttijden

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu besloten de regeldruk voor taxiondernemers te verminderen door de regels voor rij- en rusttijden voor taxivervoer te wijzigen.

De rij- en rusttijden voor taxichauffeurs zijn wettelijk vastgelegd. Deze houden de onderlinge concurrentie eerlijk, maar jou en je passagiers ook veilig.

Net als voor chauffeurs van vrachtwagens en touringcarbussen geldt er een maximum voor de dagelijkse, wekelijkse en tweewekelijkse rijtijd.

Daarnaast wordt erop toegezien dat je elke dag en elke week voldoende rust neemt.

Je mag dan helemaal niet beschikbaar zijn voor ritten. De nieuwe rij- en rusttijden voor Nederlandse taxichauffeurs gelden sinds enkele jaren ook voor Uberpop. Wel bestaan er verschillen tussen de regels voor zzp’ers en loondienstchauffeurs. Voor beiden geld dat je minimaal een wa taxiverzekering moet hebben. Uiteraard kun je via Taxiverzekeraar met behulp van onze nieuwste software een goedkope taxiverzekering afsluiten.

rusttijden taxi

De belangrijkste richtlijnen betreffende rij- en rusttijden

Als taxichauffeur mag je maar twee keer per week tien uur per dag rijden en per week 56 uur rijden. Voor een duur van twee opeenvolgende weken geldt een maximum van 90 uur. Ook voor de ononderbroken rijtijd gelden regels.

Deze mag niet langer zijn dan 4,5 uur. Nadat deze tijd is verstreken, ben je verplicht om drie kwartier pauze te nemen. Dagelijks moet je ook elf uur onafgebroken rusten. Je mag deze ook verdelen, maar de eerste rustpauze moet dan drie uur zijn en de tweede rustpauze negen uur.