Taxiverzekeraar.nl

taxiverzekering

Tariefkaart

U bent verplicht om van te voren aan de klant kenbaar te maken wat uw tarieven zijn en de klant te informeren waar deze met zijn klacht terecht kan. Zo kunnen zij een verantwoorde taxikeuze maken.

De chauffeurskaart

Niet alleen is het belangrijk om een vergunning voor taxivervoer te bezitten, je hebt ook nog eens een chauffeurskaart voor de boordcomputer taxi (BCT) nodig. Voorheen stond deze overigens bekend als de chauffeurspas.

Ook deze kan online bij Kiwa worden aangevraagd. De chauffeurskaart is in het leven geroepen om de bestuurder te kunnen identificeren, maar ook om de rij- en rusttijden te registreren.

Je hebt er een rijbewijs B, een VOG voor taxichauffeurs, een erkend chauffeursdiploma taxi en een geneeskundige verklaring taxi voor nodig. De pas is vijf jaar geldig en moet tijdens het gebruik van de taxi duidelijk aanwezig zijn.

rusttijden taxi

De tariefkaart

De prijs van je taxirit wordt door twee dingen bepaald. Dit is de afstand van de rit, maar ook de tijdsduur ervan. Fungeert je taxi als straattaxi en ben je dus actief in de opstapmarkt, dan is het verplicht om de tariefkaart, soms ook wel taxi-informatiekaart genoemd, in de taxi te hebben.

Behalve tarieven staan op deze kaart ook andere dingen zoals contactgegevens. Ontbreekt deze kaart wanneer je wordt gecontroleerd, dan kun je op een boete van €180,- rekenen. De tarieven moeten overigens aan de buitenzijde van je taxi al duidelijk leesbaar zijn.

Tariefkaarten voor bestelde taxiritten

Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat je een bestelde taxirit uitvoert of je hiertoe zelfs beperkt. Dit houdt dus in dat je klanten de rit vooraf bij je reserveren en je niet op straat aanhouden. Omdat je klanten vooraf online of telefonisch reserveren, zijn de prijzen daardoor vooraf afgesproken.

Het aantonen van de tarieven middels een taxi-informatiekaart is daardoor toegestaan, maar geen harde vereiste. Waar je je als straattaxi aan de maximumtarieven dient te houden, geldt dit voor vooraf bestelde taxiritten niet.

Alles geregeld? Sluit dan via Taxiverzekeraar.nl de beste taxiverzekering af

Heeft u dit alles kunnen regelen, dan bent u klaar voor het afsluiten van minimaal een wa taxiverzekering. Dit is de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden. Veel verzekeraars zijn gestopt met het aanbieden van verzekeringen voor betaald vervoer.

De verzekeraars die deze mogelijkheid nog wel bieden, hebben hun premies aanzienlijk verhoogd vanwege het hogere risico dat gemoeid gaat met het gebruik van een vervoermiddel voor professionele doeleinden. Taxiverzekeraar.nl helpt u echter graag en snel met het vergelijken van verzekeraars en zet de beste opties voor u op een rijtje.