Taxiverzekeraar.nl

  • Home
  • Rolstoelvervoer taxi
Rolstoelvervoer

Rolstoelvervoer taxi

Sinds 1 januari zijn de regels aangepast voor taxipassagiers in een rolstoel. Zij mogen zich liggend of zittend laten vervoeren als het voertuig hiervoor geschikt is. De stabiliteit van de rolstoel in de taxi en de veiligheid van de rolstoelgebruiker moeten daarbij gewaarborgd zijn.

Verzekeringsopties voor Rolstoel vervoer in de taxi

Als je gespecialiseerd bent in Rolstoel vervoer in de taxi dan kan het zijn dat je te maken hebt met speciale voorwaarden op je taxiverzekering. Het verzekeren van een speciale taxibus zou bijna net zo eenvoudig moeten zijn als het verzekeren van een taxi.

Toch kan de verzekeringspremie hoger zijn als jouw taxi duur is of is aangepast voor rolstoel vervoer met blauwe kentekenplaat.

Sommige aanpassingen, zoals het installeren van een rolstoelhelling of een gehandicaptenlift, kunnen de kosten van het verzekeren van een taxi verhogen.

Houdt er daarnaast rekening mee dat de toegankelijkheid voor taxi passagiers met een lichamelijke beperking aan wettelijke regels is verbonden.

Rolstoelvervoer taxi

De specifieke eisen van rolstoel vervoer in de taxi

Bij Taxiverzekeraar.nl weten wij dat met het oog op veiligheid en comfort rolstoelvervoer taxi’s in een heel andere categorie vallen dan normale taxi’s. Ze moeten voldoen aan alle vereisten en zijn ontworpen zodat ze snel inzetbaar zijn in het geval er iemand met een lichamelijke beperking ziekenvervoer per taxi nodig heeft.

Elke taxi voor rolstoelvervoer wordt daarom veel intensiever gecontroleerd op veiligheid en comfort in het geval van een verzekering. Verder moeten chauffeurs ook anders opgeleid zijn en in staat zijn om passagiers te helpen bij het in- en uitstappen.

Dek de risico’s van rolstoelvervoer in met een speciale taxiverzekering

Omdat je met een taxi met rolstoel vervoer te maken hebt met een kwetsbare doelgroep is het van belang dat je goed verzekerd bent in het geval van ongelukken. Dat kan bijvoorbeeld zijn als een veiligheidsgordel niet goed is bevestigd en een passagier daardoor valt.

Ook een ongeluk bij het uitstappen kan een risico zijn. Bij Taxiverzekeraar.nl lopen wij graag deze situaties met je na zodat je duidelijke weet waar je op moet letten als je een taxiverzekering afsluit.

De verzekeringsopties voor als taxi met rolstoel vervoer

Als taxichauffeur kan je kiezen uit drie soorten verzekering. Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) is de verzekering die je minimaal verplicht bent om te hebben. Als je namelijk onverzekerd rondrijdt, maak je kans op een fikse boete van de RDW.

Met een WA-verzekering ben je gedekt tegen schade aan andere personen of voertuigen. Met een WA beperkt Casco verzekering wordt schade aan jouw auto vergoed. Schade die je zelf veroorzaakt wordt niet gedekt. Aanvullende opties helpen je om meer zaken te dekken zoals een inzittendenverzekering. Tot slot is er een Allrisk autoverzekering oftewel een WA volledige Casco. Het vormt de meest uitgebreide optie en is interessant als je een taxi hebt voor rolstoel vervoer. Daarnaast is deze optie handig als je dekking wil bij diefstal, brand of vandalisme.

Taxiverzekeraar.nl helpt je om de verzekering te kiezen die bij je past

Omdat er veel verschillende aanbieders zijn van taxiverzekeringen en er ook veel opties zijn is het handig dat jij je laat adviseren door een onafhankelijke aanbieder. Bij Taxiverzekeraar.nl kijken wij naar jouw wensen zodat je goede gedekt bent. We kijken ook naar de prijs omdat wij weten dat je waarschijnlijk niet zit te wachten op hoge premies.

Je kunt zelf op onze site prijzen vergelijken door in ons offerteformulier je gegevens in te vullen. Geef ook je voorkeuren op betreffende jouw ideale taxiverzekering. Vervolgens kan je online de beste polissen vergelijken.

Neem voor uitgebreid en gericht advies contact op met onze verzekeringsexperts

Als je nog met specifieke vragen zit betreffende een taxiverzekering kan je ook altijd contact opnemen met onze adviseurs. In het geval van een verzekering voor een taxi voor rolstoel vervoer krijg je advies op maat. Dat doen we door alle feiten over jouw taxi en bedrijf goed door te nemen. Neem ook eens een kijkje bij Transvison.

Wij kunnen zo goed inschatten welke polis het beste bij je past en of de premie misschien lager kan worden vastgesteld. Neem telefonisch contact op met onze medewerkers voor een gesprek en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen.

Waarom heb je eigenlijk een taxiverzekering nodig?

Dekking van een taxi is meestal duurder dan een standaard autoverzekering, maar het vergelijken van offertes van een reeks gespecialiseerde taxibedrijven is een manier om de kosten laag te houden.

De grootte van jouw taxi, de verzekeringsgroep en het aantal kilometers dat je in een jaar aflegt, hebben allemaal invloed op de verzekeringskosten. Wij leggen hier nog uit wat je moet weten over het vinden van de meest geschikte taxiverzekering voor jou.

Wat voor soorten schade kan een taxiverzekering dekken?

Een WA-autoverzekering dekt je voor letsel of schade die je aan anderen toebrengt. Dit dekt de kosten van het vergoeden van andere mensen voor letsel of schade die je veroorzaakt.

De kosten van schade of letsel aan derden kan door middel van een aanvullende verzekering gedekt worden en dat geldt ook voor vergoedingen als jouw taxi is beschadigd door brand of diefstal of als deze is gestolen. Idealiter omvat een taxiverzekering een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Dit kan betrekking hebben op juridische claims of compensatieclaims van een passagier die gewond is geraakt of zijn eigendommen zijn beschadigd terwijl hij in je taxi zat.

Waarom je bij Taxiverzekeraar.nl goed zit met je taxi

Op onze site kun je je taxiverzekering vergelijken heb je op een eenvoudige manier een goed overzicht van het aanbod. Zo zie je snel hoe je een goedkope taxiverzekering deal af kunt sluiten met een verzekeraar. We laten je ook geweldige aanbiedingen zien van enkele van de meest vertrouwde taxiverzekeraars in Nederland.

We kunnen je ook helpen de juiste deal te vinden door polissen te vergelijken op basis van polis dekking niveau, aanvullingen of jaarlijkse of maandelijkse betalingsvoorwaarden. Als je op zoek bent naar een taxiverzekering dan zit je bij Taxiverzekeraar.nl goed dankzij onze specialistische marktervaring en uitstekende service. Vraag gelijk een offerte aan of neem telefonisch contact met ons op voor een adviserend gesprek.