Taxiverzekeraar.nl

taxi verzekeren

Taxi verzekeren

Een taxi verzekeren in 2021 is lang niet meer zo eenvoudig als het vroeger was en tevens een stuk duurder. Verzekeringsmaatschappijen zijn nou eenmaal niet erg bereidwillig om voertuigen binnen deze branche te verzekeren, vanwege de hogere risico’s die hiermee gemoeid zijn.

Diverse verzekeraars zijn met het aanbieden van een taxiverzekering gestopt. Bij anderen kun je nog steeds je taxi verzekeren in 2020, maar wel tegen fors hogere premies. Dit is een direct gevolg van de Taxiwet uit 2016, waardoor er veel meer taxi’s dan voorheen rondrijden en de gemiddelde leeftijd van chauffeurs aanzienlijk is gedaald.

Het belang van een goede taxiverzekering

Het feit dat het afsluiten van een verzekering zo moeilijk is, staat haaks op de gevolgen die kleven aan het niet afsluiten ervan. Je taxi verzekeren in 2020 proberen wij van Taxiverzekeraar.nl voor jou dan ook een stuk makkelijker te maken.

Sinds 2018, het jaar waarin veel verzekeraars stopten met het aanbieden van taxivervoer, rijden er veel taxi’s onverzekerd rond.

Alhoewel sommige beroepsmatige bestuurders zich daar financieel toe gedwongen voelden, is deze keuze absoluut niet aan te raden. Je bent zonder deze verzekering als passagier namelijk niet verzekerd in het geval van een ongeluk.

Je taxi verzekeren in 2021?

Wil je je taxi verzekeren in 2020? Middels de handige vergelijkingstool van Taxiverzekeraar kun je je taxiverzekering vergelijken. De premies liggen weliswaar hoger dan bij particuliere auto’s, maar deze prijzen zijn nu eenmaal verbonden aan de hogere risico’s.

Dit gegeven is iets waar wij geen invloed op kunnen uitoefenen. Na het invullen van je gegevens ontvang je direct een offerte. Je kunt je taxi vaak dezelfde dag al verzekeren. Beschik je over schadevrije jaren, dan kan dit je aantrekkelijke voordelen op de premiehoogte opleveren.

taxi verzekeren

WA verzekering

Wanneer je als beroepschauffeur jaarlijks tienduizenden kilometers aflegt, is het van groot belang dat je je auto goed verzekert. In Nederland is het sowieso verplicht om deze WA te verzekeren.

Deze verzekering dekt de schade die aan derden wordt veroorzaakt, dus niet de schade aan het eigen motorrijtuig. Een WA taxiverzekering is eigenlijk een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Het de weg op gaan zonder deze verzekering, zelfs wanneer je als taxichauffeur geen klanten vervoert, kan leiden tot hoge boetes.

WA beperkt casco verzekering

De WA beperkt casco taxiverzekering verzekert net als de WA verzekering de schade die je met jouw taxi bij derden veroorzaakt. Echter vergoedt de WA beperkt casco ook schade aan je eigen voertuig wanneer dit het gevolg is van onder andere diefstal, ruitbreuk, storm of inbraak.

De WA beperkt casco is dus de uitbreiding op de WA verzekering en zodoende dus iets duurder. Je taxi verzekeren in 2020 met een WA beperkt casco verzekering? Dit is aanbevolen voor taxi’s van tussen de vier en tien jaar oud.

WA volledig casco verzekering

De WA volledig casco verzekering, ook wel de allrisk verzekering genoemd, dekt ook schade aan jouw eigen taxi, zelfs wanneer dit je eigen schuld is. Je taxi maximaal verzekeren in 2020 doe je dan ook met dit type verzekering.

Dit is echter alleen mogelijk wanneer je auto niet ouder is dan tien jaar. Na het passeren van die leeftijdsgrens worden de kosten van eventuele reparaties namelijk dusdanig lager dat het de moeite niet meer waard is om hiervoor een hoge maandpremie te betalen. Meestal sluiten chauffeurs van (relatief) nieuwe taxi’s deze verzekering af.