Top deal

Gratis verhaalservice

bij taxiverzekering

Je wilt een taxiverzekering berekenen. Net als voor particuliere bestuurders van motorvoertuigen geldt uiteraard ook voor taxichauffeurs dat zij een taxiverzekering dienen af te sluiten.

wa taxiverzekering
beperkt casco
volledig casco
Rechtsbijstand
gratis verhaalbijstand
schadeverzekering inz.
ongevallen inzittenden
Vaak Direct verzekerd !
taxiverzekering

taxiverzekering berekenen

Met behulp van de handige vergelijkingstool van Taxiverzekeraar.nl kun je in een handomdraai je taxi verzekeren. Zo kun jij binnen de kortste keren de weg op. We zetten wat belangrijke informatie op een rij. Zodat je voor het afsluiten van je taxiverzekering bewust bent wat de verzekering inhoudt.

De beste offertes en andere voordelen

Als taxibestuurder of -bezitter is het verplicht je voertuig te verzekeren. Wanneer je dit niet doet, is het voor jou verboden om de weg op te gaan met als doel de wagen beroepsmatig te gebruiken. In tegenstelling tot wat het geval is bij gewone autoverzekeringen, kun je voor een taxiverzekering niet bij veel maatschappijen terecht.

Wij van taxiverzekeraar.nl zijn echter gespecialiseerd in het aanbieden van taxiverzekeringen. Je kunt bij ons je taxiverzekering berekenen. Dankzij onze ervaring en contacten met verzekeraars kunnen wij je snel de beste offertes en andere voordelen bieden.

Gebruik je je wagen voor betaald personenvervoer, dan betekent dit per definitie dat je geen gebruik kunt maken van een particuliere verzekering. Als taxichauffeur ben je aangewezen op een taxiverzekering, die door sommige verzekeraars ook wel onder de algemenere noemer ‘zakelijke autoverzekering’ valt.

Waarom? Denk alleen al maar aan de simpele reden dat je met betaald personenvervoer natuurlijk veel meer kilometers maakt. Dit betekent een hogere afschrijving en ook meer risico’s op schade en ongelukken. Wanneer je een taxiverzekering vergelijkt, merk je dan ook dat de premies hoger liggen dan bij gewone autoverzekeringen.

taxiverzekering berekenen

Binnen enkele minuten een taxiverzekering berekenen

Een taxiverzekering berekenen is met behulp van onze vergelijkingstool een kwestie van slechts een paar minuten. Voor een betrouwbare berekening is het zaak dat je je gegevens zo volledig mogelijk en naar waarheid invult.

Het kenteken van je taxi, de meldcode, je werkgebied en je Kamer van Koophandel nummer behoren in ieder geval tot de zaken die nodig zijn om je taxiverzekering te kunnen berekenen. Heb je vragen? Dan kun je ook altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Zakelijke en particuliere verzekering

Veel mensen vragen zich af wat nu precies de verschillen zijn tussen een particuliere en een zakelijke verzekering. Wat men in ieder geval opvalt, is dat er hogere premies tevoorschijn komen wanneer men een taxiverzekering gaat berekenen.

Dit komt omdat er zakelijk meer kilometers worden gereden, maar ook omdat er niet zelden verschillende chauffeurs achter het stuur zitten. Hierover valt niet te onderhandelen met verzekeraars. Wel kan het soms zo zijn, dat je een lagere premie kunt regelen door de btw te verrekenen.

Verzekeringsvormen en taxi berekenen

Wil je een taxiverzekering gaan berekenen, dan heb je net als bij particuliere autoverzekeringen de keuze uit drie verzekeringsvormen. De goedkoopste taxiverzekering is de wettelijk verplichte WA taxiverzekering. Je verzekeraar keert dan enkel de schade uit die jij met jouw taxi bij anderen veroorzaakt.

Voor je eigen schade draai je dan zelf op. WA beperkt casco zorgt voor dekking van schade aan je taxi in enkele situaties zoals storm- of inbraakschade. Met de WA volledig casco verzekering zorg je ervoor dat schade aan je taxi in verreweg de meeste gevallen wordt gedekt. Deze verzekering is uiteraard het duurst.

Lagere premie door lagere dekking

Natuurlijk wil je zowel als particuliere als beroepsmatige autobestuurder het liefst zoveel mogelijk zekerheid wanneer je de weg opgaat.

Zeker wanneer je over een beperkte hoeveelheid financiële middelen beschikt om het herstel van eventuele schades zelf te bekostigen. Wordt de premie naar jouw smaak wat te hoog, dan kun je overwegen om voor een verzekeringstype met een minder brede dekking te gaan.

Auto’s van tien jaar en ouder kun je het best WA verzekeren. Ook als dit een taxi betreft. Eventuele schade aan jouw eigen auto zal, gezien zijn leeftijd, toch niet meer zo hoog oplopen. Doorgaans kiest men ervoor om taxi’s van tussen de vier en tien jaar oud WA beperkt casco te verzekeren.

En ga je een taxiverzekering berekenen voor een nieuwe of in ieder geval jonge wagen, kies er dan voor een WA casco oftewel allrisk taxiverzekering te berekenen. Eventuele schade aan een nieuwe auto is namelijk dusdanig, dat je hier niet zelf voor wilt opdraaien.

Het eigen risico

Ook met het eigen risico kun je, wanneer je een taxiverzekering gaat berekenen, wat spelen. Sowieso krijg je bij veel taxiverzekeraars te maken met een eigen risico.

Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen wanneer er sprake is van schade. Je maandpremie verlagen doe je bijvoorbeeld door het verhogen van je eigen risico. Ga wel na of dit bij de verzekeraar die jij op het oog hebt, mogelijk is. Wederom geldt dat dit een aantrekkelijkere optie is naarmate je over een grotere financiële buffer beschikt en eventuele financiële tegenslagen kunt opvangen.

Taxiverzekering berekenen met schadevrije jaren

Ga je een taxiverzekering berekenen en vervolgens afsluiten, dan speelt ook het aantal schadevrije jaren een rol. Schadevrije jaren zijn de jaren waarin je geen schade hebt geclaimd. Heb je in het verleden niet of nauwelijks schade veroorzaakt? Dan levert dit korting op je maandpremie op.

Sommige taxiverzekeraars staan toe dat je je met een privéauto opgebouwde schadevrije jaren meeneemt. Denk aan bijvoorbeeld de avero taxiverzekering en de vereende taxiverzekering. Anderen stellen weer dat je je schadevrije jaren alleen kunt meenemen wanneer deze binnen het kader van een taxiverzekering zijn opgebouwd.

Waarom schade inzittendenverzekering ?

Ga je een taxiverzekering berekenen, dan is je streven deze natuurlijk zo goedkoop mogelijk af te sluiten. Besparen op essentiële zaken is echter absoluut niet aan te bevelen. Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is de schade inzittenden verzekering.

Dit is een aanvullende verzekering die schade die inzittenden (zoals jij als chauffeur als je passagiers) lijden, onder welke omstandigheden dan ook.