wa beperkt casco taxiverzwekering

taxiverzekering vergelijken

Ben je taxichauffeur van beroep? Dan kun je niet om een taxiverzekering heen. Een dergelijke verzekering is een bepaald type autoverzekering die je in staat stelt je voertuig ook als taxi te gebruiken.

De laatste jaren is het aanzienlijk moeilijker geworden om taxiverzekeringen af te sluiten. Dit geldt voor zowel taxibedrijven als taxichauffeurs die als zzp’er werken. Een aantal verzekeraars is gestopt met het aanbieden en de overige verzekeraars hebben hun premie flink verhoogt.

In het begin van 2018 besloten diverse verzekeraars te stoppen met het aanbieden van verzekeringen voor taxi’s. De reden hiervoor was dat het voor hen niet meer rendabel was.

De verzekeraars die taxiverzekeringen wel bleven aanbieden, verhoogden hun premies óf verbonden flink strengere voorwaarden aan de toelating.

Dit alles heeft tot gevolg gehad dat veel taxichauffeurs de afgelopen jaren onverzekerd rond hebben gereden. Bij Taxiverzekeraar.nl kun je een taxiverzekering vergelijken om zo onder de voor jou beste voorwaarden verantwoord de weg op te kunnen.

Wil je jouw taxi verzekeren en een taxiverzekering vergelijken? Via onze vergelijkingstool verkrijg je in een oogwenk een volledig overzicht van geschikte verzekeringen. Zo ontdek je binnen de kortste keren waar jij terecht kunt.

Niet alleen kun je de premies van de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, je kijkt natuurlijk ook naar de voorwaarden die bij hen gelden. Een gunstige combinatie van beiden leidt tot de voor jou optimale taxiverzekering. Het is namelijk van belang je nooit uitsluitend te laten leiden door de premiehoogte. Verzekeraars die taxiverzekeringen aanbieden zijn onder andere ASR, De Vereende en Avero Achmea.

taxiverzekering vergelijken

Dekkingen

Bel ons

020 - 521 81 27

Net zoals gemotoriseerd vervoer dat uitsluitend voor particuliere doeleinden wordt ingezet, bestaan er binnen de categorie taxiverzekering (ook wel eens zakelijke autoverzekering genoemd) eveneens drie verschillende verzekeringstypen.

Ga je een taxiverzekering vergelijken, bedenk je van tevoren dan dus of je een WA taxiverzekering wilt afsluiten, of liever voor een WA beperkt casco taxiverzekering of WA volledig casco (allrisk) gaat. De keuze voor het type verzekering hangt af van verschillende factoren, waaronder de leeftijd van je auto.

Op onze vergelijkingssite vul je enkele persoonlijke gegevens in, maar ook het kenteken van je auto, het aantal schadevrije jaren dat op je naam staat.

Daarnaast ook het soort gebruik van de taxi, de regio waarin je actief zult zijn, de gewenste dekking en eventuele aanvullende dekkingen (hierbij kun je denken aan rechtsbijstand, een ongevallen inzittenden verzekering en een schadeverzekering inzittenden).

Het bijkomende voordeel van Taxiverzekeraar.nl is dat je vaak direct dekking kunt krijgen voor je taxi en zo meteen de weg op kunt. Ook heb je na het afsluiten recht op de gratis verhaalservice.

Voor welke taxiverzekering kies jij?

Zoals gezegd heb je ook als taxichauffeur keuze uit drie typen taxivervoer verzekeringen. Zo is er ten eerste de WA verzekering. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze goedkoopste verzekering omvat de basisdekking en is verplicht. Hij vergoedt de schade die je met je voertuig aan derden veroorzaakt. Een uitgebreidere dekking biedt de beperkt casco taxiverzekering, die ook wel WA plus wordt genoemd. Deze vergoedt in sommige gevallen zoals diefstal en storm ook de schade aan je eigen auto. De volledig casco verzekering is de meest uitgebreide en vergoedt ook alle schade aan je eigen auto.

Via de handige vergelijkingstool van Taxiverzekeraar.nl kun je online een taxiverzekering vergelijken. Naast het handige overzicht dat wij je aanbieden kun je natuurlijk ook bij je huidige verzekeraar nog nagaan wat de eventuele mogelijkheden zijn. Als je daar al een autoverzekering hebt lopen, bestaat er een kleine kans dat daarover gesproken kan worden. Echter zijn de kansen erg klein en is het waarschijnlijker dat je uitkomt bij een van de eerder genoemde verzekeraars. De meeste chauffeurs komen uiteindelijk bij De Vereende uit.

De Vereende taxiverzekering vergelijken

De Vereende is een verzekeringsmaatschappij die anders is dan alle andere. Hij verzekert namelijk personen met hoge risico’s. Zo kunnen ook niet-professionals bij deze maatschappij terecht, bijvoorbeeld wanneer ze negatieve schadevrije jaren hebben of ooit een rijontzegging hebben gehad.

Het risico wat betreft de vereende taxiverzekering zit hem in het feit dat deze een stuk minder rendabel zijn voor verzekeringsmaatschappijen. Taxi’s brengen namelijk veel uren op de weg door, wat leidt tot een hoger risico op ongelukken en schade, maar natuurlijk ook meer kilometers. Ga ja een taxiverzekering vergelijken en kom je bij De Vereende uit? Wees je er dan wel van bewust dat er aan het afsluiten van een verzekering wel wat voorwaarden kleven.

Alhoewel de premie voor een verzekering vaak lager uitvalt dan bij andere maatschappijen (De Vereende verzorgt maatwerkoffertes voor taxiverzekeringen), moet je de premie wel drie maanden vooruitbetalen. Ook moet er vooraf een waarborgsom betaald worden. Rijd je tot het eind van de looptijd schadevrij? Dan krijg je deze waarborgsom weer terug.

Het eigen risico

Over het eigen risico hebben we het nog niet gehad. Dit is het deel van de schade dat voor eigen rekening komt, met andere woorden: het bedrag dat je uit eigen zak dient te betalen. Niet elke verzekeraar hanteert een eigen risico. In het geval dat dit wel zo is, is dit doorgaans een bedrag dat niet hoger is dan €150,-. De reden dan taxiverzekeraars een eigen risico hanteren, is om de drempel voor het claimen van schades hoger te leggen.

De nieuwwaarderegeling en aanschafwaarderegeling

Heb je een nieuwe of vrij nieuwe auto? Dan ben je wellicht geïnteresseerd in de nieuwwaarderegeling. Mocht je taxi total loss raken, dan wordt er bij de afwikkeling van de schade altijd uitgegaan van de nieuwwaarde van je auto. Kijk dus goed of dit in de polisvoorwaarden is opgenomen, zoals bij de asr taxiverzekering. De aanschafwaarderegeling lijkt hierop, maar is bedoeld voor tweedehands auto’s. Bij deze regeling kun je gedurende een bepaalde periode van de aanschafwaarde van de taxi uitgaan.