Waarom het belangrijk is om een verzekering voor je taxi af te sluiten

Het afsluiten van een verzekering voor je taxi is vandaag de dag lang niet meer zo gemakkelijk als voorheen.

Taxiverzekeraar.nl weet hoe belangrijk het is om over een juiste en toereikende taxiverzekering te beschikken. Wij helpen jou graag met het afsluiten daarvan.

Niet alleen bieden minder taxiverzekeraars een verzekering aan, ook de premies zijn behoorlijk gestegen. Daardoor kiezen taxiondernemers er in toenemende mate voor hun taxi niet meer te verzekeren.

Alhoewel dat in eerste instantie een financieel aantrekkelijke besparing lijkt op te leveren, loop je hiermee een groot risico.

De ontwikkelingen binnen de taxibranche

Het vak van taxichauffeur is de afgelopen jaren in diverse opzichten lastiger geworden.

Het btw op personenvervoer werd verhoogd. Waardoor de meeste taxichauffeurs zich genoodzaakt zagen hun prijzen op te voeren. Zodat hun taxi dus minder aantrekkelijk werd voor potentiële klanten.

En door de vernieuwde taxiregelgeving , die het makkelijker maakte een ondernemersvergunning te verkrijgen, is de schadelast voor verzekeraars gestegen.

Daardoor zijn veel taxiverzekeraars gestopt met het aanbieden van verzekeringen voor de taxi. De overgebleven maatschappijen hanteren hoge premies. Taxiverzekeraar.nl helpt je de gunstigste optie te vinden.

Vind jouw verzekering via Taxiverzekeraar

Verzekeringsmaatschappijen zijn niet verplicht je als taxichauffeur te accepteren. Dit kan het erg moeilijk maken een geschikte verzekering te vinden.

Taxiverzekeraar.nl helpt je met een handig overzicht van de geschikte verzekeringen, die je onderling ook nog eens makkelijk met elkaar kunt vergelijken.

Taxiverzekeraar.nl presenteert jou het volledige overzicht, zodat jij er snel achter komt waar je je taxi het beste kunt verzekeren. Je kunt het offerteformulier direct online invullen.

Taxiverzekeraar.nl vergelijkt voor jou niet alleen de prijzen, maar ook de dekking van de verzekeringen. De meest goedkope taxiverzekering is namelijk niet per definitie de meest gewenste.

Taxiverzekeraar: onderdeel van de Woudagroep

Wij , Taxiverzekeraar.nl , zijn onderdeel van de Woudagroep, die zich heeft toegelegd op het zo goedkoop mogelijk aanbiedingen van verzekeringen via internet.

Taxiverzekeraar is dus in handen van een ervaren en professioneel bedrijf dat zich al jarenlang op dagelijkse basis met verzekeringen bezighoudt. Verstuur je een aanvraag via het offerteformulier van Taxiverzekeraar.nl, dan neemt een van de medewerkers deze direct persoonlijk in behandeling.

Wij zijn een onafhankelijke tussenpersoon die geen financiële verplichtingen aan welk bedrijf dan ook heeft. Omdat alles digitaal gaat, kunnen de prijzen zo laag mogelijk blijven. Op jaarbasis kan dit je tot honderden euro’s besparen.

Een offerte aanvragen

Zoals eerder genoemd, kun je online direct een offerteformulier invullen. Hierbij wordt er naar een ruime hoeveelheid gegevens gevraagd.

Alleen op deze manier kan Taxiverzekeraar.nl de beste verzekeringen voor je in kaart brengen.

Zo vul je natuurlijk je eigen persoonlijke gegevens in. Maar onder andere ook het type auto dat je beoogt te verzekeren, het aantal kilometers dat je rijdt en de regio waar je voornamelijk rijdt.

Ook geef je aan naar welk dekkingstype je voorkeur uitgaat en of je geïnteresseerd bent in aanvullende verzekeringen. Zo kan Taxiverzekeraar.nl je het meest complete plaatje laten zien.

De drie dekkingsvarianten

Vul je het offerteformulier op Taxiverzekeraar.nl in, dan geef je direct aan in welk dekkingstype je geïnteresseerd bent.

Net zoals bij een verzekering voor andere auto’s kun je ook bij een taxi verzekering uit drie verschillende varianten kiezen. Je hebt daardoor de keuze uit een WA taxiverzekering, een WA beperkt casco verzekering en een WA volledig casco verzekering.

Die laatste wordt ook wel allrisk genoemd. Met welke verzekering jij het beste af bent, hangt grotendeels af van de leeftijd van je auto. Reparaties van nieuwe of relatief jonge auto’s is duurder en dus vereist dit een betere dekking.

De rechtsbijstandverzekering

Taxiverzekeraar.nl wil je adviseren om bij het op zoek gaan naar een verzekering ook de aanvullende verzekeringen serieus te overwegen.

Zo kun je een rechtsbijstandverzekering nodig hebben wanneer er sprake is van een conflict. Zelfs in het geval van een rechtszaak worden de kosten dan vergoed. Verzeker je echter niet dubbel: wanneer je al een rechtsbijstandverzekering voor verkeer hebt afgesloten, heb je die voor motorrijtuigen niet nodig.

Deze verzekert je namelijk onder andere voor conflicten die ontstaan als bestuurder van een auto. Taxiverzekeraar.nl adviseert een rechtsbijstandverzekering wel altijd aan te vinken in het offerteformulier wanneer je geen rechtsbijstandverzekering voor verkeer hebt.

Overige aanvullende verzekeringen

Naast de rechtsbijstandverzekering vind je op het offerteformulier van Taxiverzekeraar.nl ook twee andere aanvullende verzekeringen.

De eerste is de ongevallen inzittenden (OI) verzekering. Deze keert aan inzittenden een vooraf vastgesteld bedrag uit wanneer deze geheel of gedeeltelijk blijvend invalide wordt. De schuldvraag speelt daarbij geen rol.

De schadeverzekering inzittenden betreft dekking van schade aan zaken. Hierbij kun je denken aan kleding en bagage, maar ook aan eventuele medische kosten. Deze twee verzekeringen overlappen elkaar geenszins.

Via Taxiverzekeraar je taxi verzekeren

Na de vernieuwde taxiregelgeving stopten steeds meer verzekeraars met het aanbieden van een verzekering voor je taxi.

Er zijn momenteel nog drie verzekeraars over die deze mogelijkheid nog bieden. Echter zijn hun premies aanzienlijk verhoogd. Deze drie verzekeraars (De Vereende, ASR en Avero) kun je online eenvoudig en snel vergelijken via Taxiverzekeraar.nl.

Door je taxi via Taxiverzekeraar.nl te verzekeren, weet je zeker dat je veilig en legaat de weg opgaat. Je voldoet dan aan de geldende wettelijke verplichting en voorkomt vervelende financiële repercussies.

De Vereende, ASR of Avero

Van de drie verzekeringsmaatschappijen De Vereende, ASR en Avero is het het meest waarschijnlijk dat u bij de eerstgenoemde uitkomt.

Bij de Avero taxiverzekering zijn lange wachttijden ontstaan. De ASR taxiverzekering is geen optie wanneer je in een grote stad rijdt, want deze worden bij die verzekeraar niet gedekt.

Ook stelt ASR eisen aan je schadevrije jaren. De meeste taxichauffeurs zullen zich uiteindelijk verzekeren bij De Vereende, alhoewel dat niet wegneemt dat Taxiverzekeraar.nl zijn best doet om alle mogelijkheden voor jou op een rijtje te zetten.

Altijd gratis verhaalbijstand bij Taxiverzekeraar.nl

Sluit je via Taxiverzekeraar.nl een verzekering voor je taxi af? Dan kun je altijd rekenen op gratis verhaalbijstand.

Dit is eigenlijk de basisvariant van de rechtsbijstandverzekering. Deze dekt in de meeste gevallen de juridische kosten om materiële schade te verhalen.

Verhaalbijstand is vooral bij het afsluiten van een WA verzekering of WA+ verzekering (beperkt casco) erg nuttig. Verhaalbijstand zorgt ervoor dat je het niet zelf hoeft op te nemen tegen juristen en schaderegelaars bij de tegenpartij. Wel zo een geruststellende gedachte!

Blog

taxi informatie