Maximaal beschermd de weg op met een allrisk taxiverzekering

De allrisk taxiverzekering ken je misschien ook wel onder de naam volledig casco verzekering. Alhoewel het de laatste jaren, zeker sinds de invoer van de vernieuwde taxiregelgeving in 2016, steeds moeilijker is geworden om een taxiverzekering af te sluiten, zijn er diverse verzekeraars waar je ook voor een allrisk taxiverzekering terecht kunt.

Je kunt je voorstellen dat de premies iets hoger liggen. Taxiverzekeraar.nl helpt je bij het afsluiten van de meest gunstige taxiverzekering. Onze professionele en servicegerichte medewerkers staan dagelijks voor je klaar.

De drie dekkingstypen

Rijd je in een taxi, dan kun je niet gebruikmaken van een particuliere autoverzekering. Deze dekt namelijk een heel ander doel en kent minder grote risico’s dan wanneer een voertuig professioneel wordt ingezet.

Je bent per se op een taxiverzekering aangewezen. De WA levert je de laagste premie, maar ook de minste bescherming op. De beperkt casco taxiverzekering optie biedt ten opzichte van de WA verzekering ook dekking in sommige situaties waarbij sprake is van schade aan je eigen voertuig.

De relatief dure allrisk pakketten zijn, om risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten, daarom populair binnen de taxibranche.

allrisk taxiverzekering

Wat is er precies gedekt met een volledig casco taxiverzekering?

Werkelijk bijna alle denkbare schade is met een volledig casco taxiverzekering gedekt. Natuurlijk omvat deze verzekering de schade die je bij anderen veroorzaakt (dit is het WA gedeelte), net als schade aan je taxi die niet door jezelf is veroorzaakt en ook niet bij een tegenpartij geclaimd kan worden (het beperkt casco gedeelte).

Dit omvat onder andere diefstal, brand, storm- en hagelschade, vandalisme en meer. Bij een allrisk taxiverzekering is tot slot ook schade aan je eigen wagen in het geval van ongevallen gedekt.

Wanneer moet je voor een allrisk taxiverzekering kiezen?

De volledig casco oftewel allrisk taxiverzekering is de meest uitgebreide verzekering waar je voor kunt kiezen. Natuurlijk merk je dit terug in de premie die je maandelijks afdraagt.

Een allrisk verzekering is vooral de moeite waard wanneer je een nieuwe of relatief jonge taxi (tot ongeveer zes jaar oud) rijdt. De kosten waarvan bij eventuele schade sprake is, is dan doorgaans namelijk behoorlijk hoog. Ga op deze manier je taxi verzekeren vooral wanneer je nog een lening op je voertuig hebt lopen, ook al is deze ouder dan zes jaar.

Wanneer is een allrisk taxiverzekering niet nodig?

Natuurlijk is het een fijn gevoel om maximaal verzekerd je beroep uit te kunnen voeren, maar laat die behoefte aan zekerheid er niet toe leiden dat je onnodig vasthoudt aan een allrisk taxiverzekering en daardoor hoge maandpremie.

Is je auto zes jaar of ouder? Weeg dan goed af of een allrisk verzekering nog nodig. Des te ouder de wagen, des te lager de reparatiekosten. De premie weegt vaak ook niet op tegen vergoedingen die je krijgt wanneer er sprake is van autoschade of diefstal.

Financiële buffers en de keuze voor een bepaalde dekkingsgraad

Heb je een oudere auto, maar onvoldoende financiële buffers om een eventuele schadepost zelf financieel op te vangen? Dan is het juist wel verstandig om de volledig casco taxiverzekering aan te houden. Deze neemt alle voorkomende reparatiekosten dan voor zijn rekening.

Ga je voor een lagere dekking, dan moet je voldoende middelen hebben om een reparatie direct te laten uitvoeren, want elke dag dat je taxi stilstaat, betekent ook nog eens een verlies van inkomen. Een dubbele kostenpost dus, waar de meeste taxi chauffeurs liever niet mee te maken krijgen.

Het eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je betaalt wanneer je zelf een bepaalde schade hebt veroorzaakt. Ook wanneer je een volledig casco taxiverzekering afsluit, krijg je hiermee te maken. Tenminste, bij veel verzekeraars. Er zijn er ook bij die geen eigen risico hanteren.

Bij verzekeraars die dat wel doen, is het soms mogelijk het eigen risico te verhogen om de maandelijkse premie van de volledig casco taxiverzekering te drukken. Hoe hoger je eigen risico namelijk is, hoe lager je verzekeringspremie zal zijn. Onthoud echter wel dat je het eigen risico altijd per schade betaalt en niet per verzekeringsjaar.

De gevolgen van het claimen van schade

Kies je voor een allrisk taxiverzekering, dan kun je echt met een gerust hart de weg op. Welke schade er ook aan je auto ontstaat en welke schade je onverhoopt bij een andere weggebruiker veroorzaakt, je hoeft er financieel niet zelf voor op te draaien.

Claim je schade? Dan heeft dat natuurlijk wel invloed op je schadevrije jaren en val je terug op de bonus-malusladder. In het volgende verzekeringsjaar zul je dan een hogere premie gaan betalen. Ook kan dit gevolgen hebben voor je eigen risico. Vaak geldt dit echter niet wanneer je schade claimt die onder de beperkt casco valt.

Vul het online offerteformulier in om de beste verzekering te vinden

Het vinden van de meest gunstige allrisk taxiverzekering is geen makkelijke klus, zeker niet gezien de vele veranderingen die er de afgelopen jaren in de taxibranche en verzekeringswereld hebben plaatsgevonden. Taxiverzekeraar.nl helpt je graag op weg met onze online taxiverzekering vergelijken software.

Op basis van de gegevens die jij invult, zet Taxiverzekeraar.nl voor jou de beste verzekeringen op een rijtje. ASR, Avero en De Vereende zijn momenteel nog de verzekeraars die taxiverzekeringen aanbieden. Door een gedegen vergelijking kun je tot wel honderden euro’s op jaarbasis besparen.

Persoonlijk en onafhankelijk advies van Taxiverzekeraar.nl

Taxiverzekeraar.nl helpt je bij het vergelijken van diverse soorten wa , beperkt en allrisk taxiverzekeringen. Zodra je het offerteformulier hebt ingevuld, gaat een medewerker daarmee persoonlijk aan de slag om je zo snel mogelijk van een duidelijk vergelijkingsadvies te voorzien.

Taxiverzekeraar.nl is onderdeel van de Woudagroep, een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden van verzekeringen via internet. Taxiverzekeraar.nl opereert volledig onafhankelijk. Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Aarzel dan niet om ook telefonisch contact op te nemen.