Een beperkt casco taxiverzekering afsluiten via Taxiverzekeraar.nl

Een beperkt casco taxiverzekering ken je misschien ook wel als de WA+ taxiverzekering. Het is de ten opzichte van de WA taxiverzekering een iets bredere dekking, maar dekt minder schade dan de allrisk oftewel volledig casco taxiverzekering.

Net als bij de wettelijk verplichte WA verzekering is de schade die je met je eigen taxi bij anderen veroorzaakt, gedekt. Maar ook vergoedt deze taxiverzekering schade aan je taxi die niet door jou is veroorzaakt, maar waarvoor ook niemand anders aansprakelijk gesteld kan worden. Het is in verschillende situaties handig om deze verzekering te hebben.

Welke schades worden er gedekt met een beperkt casco taxiverzekering?

De beperkt casco taxiverzekering is een van de drie basisdekkingen die door verzekeraars worden aangeboden. Heb je schade aan je taxi die niet door jou, maar ook niet door iemand anders is veroorzaakt en je zo dus ook niets bij een tegenpartij kunt claimen?

Met deze verzekering hoef je je geen zorgen te maken. Is er bijvoorbeeld sprake van diefstal, of heeft er brandschade aan je taxi plaatsgevonden? Of is er bij een harde storm schade ontstaan? De beperkt casco taxiverzekering omvat al deze factoren.

wa beperkt casco taxiverzekering

Brandschade, diefstal, weersomstandigheden en meer

Bepaalde schade aan je eigen taxi wordt met de beperkt casco taxiverzekering dus vergoed. We noemden al diefstal, maar ook schade na poging daartoe valt daar natuurlijk onder.

Is er een ruitje ingetikt of door een andere reden een ruitbreuk ontstaan? Ook dan helpt de beperkt casco taxiverzekering je uit de brand. En over brand gesproken: ook brandschade aan je taxi krijg je vergoed. Denk alleen al maar eens aan de risico’s die je tijdens Oudjaarsavond loopt. Schade door weersomstandigheden worden ook gedekt, net als -weliswaar iets minder vaak voorkomend- schade door botsing met een dier.

De afwikkeling van schade

Ontstaat er door een van hierboven beschreven redenen schade aan je taxi, dan zal de hoogte van de schade door de garage in kaart worden gebracht. Dit bedrag wordt direct betaald door je verzekeraar en de afwikkeling geschiedt geheel buiten je om.

Regelmatig heb je volgens verzekeraars bij een beperkt casco taxiverzekering recht op vervangend vervoer, alhoewel dit niet altijd vanzelfsprekend is. Is de schade aan je taxi groter dan de waarde van je voertuig? Dan wordt hij total loss verklaard en krijg je de dagwaarde uitgekeerd.

Als taxichauffeur met een gerust hart de weg op

Ben je taxichauffeur van beroep? Dan kunnen wij van Taxiverzekeraar.nl niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat je een juiste verzekering voor je voertuig afsluit. Je wilt namelijk niet onverwacht voor hoge schadeposten opdraaien. Is de beperkt casco verzekering de voor jou meest passende taxiverzekering?

Dan kun je je werkzaamheden met een gerust hart uitvoeren. Het enige wat dan niet wordt gedekt, is de schade aan je taxi die je zelf hebt veroorzaakt. Je accepteert met het afsluiten van een beperkt casco taxiverzekering dus altijd nog een klein risico.

Wanneer is een ander verzekeringstype aangeraden?

Een beperkt casco taxiverzekering is voor taxi’s van een bepaalde leeftijdscategorie een prima keuze. Meestal kies je voor een beperkt casco taxiverzekering wanneer je voertuig tussen de zes en maximaal tien jaar oud is.

Deze is relatief voordelig en in het geval van schade neem je dan gewoon je verlies. Dit verlies zal dan ook niet te hoog oplopen. Hiervoor kies je natuurlijk niet wanneer je voertuig een hoge dagwaarde heeft.

Voor taxi’s tot vier of anders maximaal zes jaar oud kun je beter voor een allrisk taxiverzekering kiezen. Eventueel opgelopen schade loopt dan namelijk nog flink in de papieren. Ditzelfde advies geldt wanneer je nog een lening voor je voertuig aan het afbetalen bent.

Met een financiële tegenvaller kun je je dan flink in de vingers snijden. Is er sprake van total loss door eigen schuld, dan zit je ook nog met een flinke restschuld. Voor taxi’s ouder dan acht of tien jaar kiest men vaak voor de WA taxiverzekering.

Wisselen van verzekeringstype

Kies je voor de beperkt casco verzekering, dan zit je daar natuurlijk niet voor de rest van de levensduur van je voertuig aan vast. Doorgaans heeft een verzekering een looptijd van een jaar, in sommige gevallen is dat zelfs korter.

Na het eerste jaar wordt het vaak mogelijk om per maand op te zeggen of te switchen. Naarmate je taxi ouder wordt, wordt het aantrekkelijker om niet meer aan de beperkt casco taxiverzekering vast te houden, maar voor een lagere dekking te kiezen. Hiermee kun je veel besparen. De leeftijd, dagwaarde en risico’s die je wilt dekken spelen allemaal een rol.

Is je taxi nog niet afbetaald, dan kun je beter niet met een beperkt casco taxiverzekering gaan rondrijden. De maandelijkse premieverschillen en het voordeel dat deze taxiverzekering lijkt te bieden, weegt niet op tegen de hoge schadepost die je zelf hebt veroorzaakt en daardoor uit eigen zak moet betalen.

Heb je een flinke financiële buffer? Dan kun je natuurlijk wel overwegen een beperkt casco taxiverzekering af te sluiten. De kleine kans op een financiële tegenslag kun je dan met eigen middelen opvangen en je profiteert ondertussen maandelijks van een lagere premie.

Verzekeraars waar je terecht kunt voor een beperkt casco taxiverzekering

Ga je op zoek naar een particuliere autoverzekering, dan heb je de luxe uit verschillende verzekeraars te kunnen kiezen. Ben je taxichauffeur en wil je een beperkt casco taxiverzekering vergelijken en afsluiten? Dan liggen de zaken heel anders.

Wegens de relatief hogere risico’s en zo ook vaker geclaimde schades door taxichauffeurs -zeker na de invoer van de vernieuwde taxiregelgeving in 2016- zijn veel verzekeraars gestopt met het aanbieden van (beperkt casco) taxiverzekeringen. De drie verzekeraars binnen Nederland die dit nog wel doen, zijn ASR, Avero en De Vereende.

De beste beperkt casco taxiverzekering vinden via Taxiverzekeraar.nl

Heb je besloten op zoek te gaan naar een beperkt casco taxiverzekering? Maak dan gebruik van het online offerteformulier op Taxiverzekeraar.nl om er binnen de kortste keren achter te komen welke verzekeraar jou de gunstigste premie én dekking kan bieden.

Gegevens die je onder andere dient in te vullen zijn (behalve de gewenste dekking) het aantal schadevrije jaren, het gebied waar je werkzaam bent en diverse persoonlijke gegevens. Sluit je de beperkt casco taxiverzekering via Taxiverzekeraar.nl af? Dan kun je ook rekenen op gratis verhaalbijstand.