Top deal

Gratis verhaalservice

goedkope taxiverzekering

Je vraagt je misschien af: Heb ik een taxiverzekering nodig? Het antwoord is simpel. Iedereen die met winstoogmerk een taxi bestuurt, of het nu gaat om een huurauto of een taxi die deel uitmaakt van een bedrijf, heeft een goedkope taxiverzekering nodig.

wa taxiverzekering
beperkt casco
volledig casco
Rechtsbijstand
gratis verhaalbijstand
schadeverzekering inz.
ongevallen inzittenden
Vaak Direct verzekerd !
goedkope taxiverzekering

goedkope taxiverzekering

Een standaard autoverzekering dekt je niet, zelfs niet als deze dekking voor zakelijk gebruik omvat. Een taxiverzekering vergelijken is dus een noodzakelijke investering voor je bedrijf. Wij bij Taxiverzekeraar zoeken een voordelige optie voor je uit die de dekking biedt die jouw taxi nodig heeft.

Er zijn verschillende risiconiveaus verbonden aan het soort taxibedrijf dat je hebt.

Hoeveel je voor je polis betaalt, is afhankelijk van veel factoren. Zoals hoe oud je auto is, of je in de stad of in de regio rijdt en de omvang van je taxi of voertuig.

Bij Taxiverzekeraar.nl kan je tijdens het offerteproces jouw voertuigtype en het aantal zitplaatsen specificeren.
Zorg ervoor dat je aan het maximale aantal passagiers houdt dat in jouw polis is vermeld. Anders loop je het risico dat jouw dekking ongeldig is.

Waarin verschilt een taxi autoverzekering van een gewone autoverzekering?

Het meest voor de hand liggende verschil zijn de kosten. Het kan vaak meer dan het dubbele kosten (of zelfs drie of vier keer zoveel in sommige gevallen) om een taxi te verzekeren. Vergeleken dat het zou kosten om hetzelfde voertuig voor huishoudelijk gebruik te verzekeren.

Een ander groot verschil is wat de verzekering dekt. Door jouw taxi te verzekeren, is deze gedekt voor alle incidenten die kunnen gebeuren met de auto of minibus terwijl deze wordt gebruikt als een commercieel voertuig.

De voordelen van een goedkope Taxiverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering (WA verzekering) helpt je om jezelf en jouw klanten te beschermen. Een WA-verzekering is er in drie varianten. Een standaard WA taxiverzekering, een WA met beperkte casco en een WA met volledig casco (Allrisk).

Er wordt van jou als taxi chauffeur verwacht dat je minimaal voor Wettelijke aansprakelijkheid bent verzekerd. Afhankelijk van de ouderdom van jouw taxi kan je kijken of het loont om voor een WA Beperkt Casco of een Allrisk autoverzekering te kiezen. Wij informeren je graag over de mogelijkheden om een goedkope taxiverzekering af te sluiten.

Het nut van een goede wettelijke aansprakelijkheidsverzekering

Aangezien je jouw voertuig gaat gebruiken om passagiers te vervoeren , zou het een zeer verstandige stap zijn om jouw taxi te verzekeren. Op die manier ben je gedekt als de passagier gewond raakt of zijn bezittingen zijn beschadigd.

Sommige verzekeringsmaatschappijen nemen mogelijk automatisch een dekking voor wettelijke aansprakelijkheid op als onderdeel van hun taxiverzekering. Maar in veel gevallen moet je beslissen of je deze al dan niet als een optionele extra wilt toevoegen. Wij leggen je graag de opties verder uit.

Wanneer kan ik mijn taxi het beste verzekeren?

Zoals we al hebben aangegeven is het wel verplicht dat jij je taxi verzekert. Anders kan je een boete krijgen van de RDW. Dat gebeurt vaker dan gedacht om er veel onverzekerde taxi’s rondrijden in Nederland. Wij raden je aan om jouw verzekering zo snel mogelijk af te sluiten.

Ook is het belangrijk om niet tot het laatste moment te verlengen, aangezien dit kan leiden tot hogere premies. Verrassend genoeg suggereert onderzoek ook dat sommige verzekeraars mogelijk hogere verzekeringspremies hanteren als je de verzekering voor jouw taxi ook te vroeg verlengt. De goede plek lijkt drie tot vier weken te zijn voordat jouw verzekering moet worden verlengd – of drie tot vier weken voordat je de polis nodig hebt om te beginnen.

De juiste taxiverzekering voor jouw taxibedrijf ontdekken

Onze verzekeringsspecialisten zoeken naar een hoogwaardige taxiverzekering die is afgestemd op jouw wensen. We zorgen ervoor dat deze polis aan al jouw individuele behoeften en vereisten voldoet. Wij kunnen je taxi verzekeren tegen aantrekkelijke prijzen die je niet snel ergens anders zult vinden. Daarnaast helpen we je door het hele proces van het afsluiten van een taxiverzekering. Wij staan dus voor je klaar met antwoorden op je vragen en advies op maat.

Hoeveel kost het gemiddeld om een taxi te verzekeren?

Het is moeilijk om een gemiddelde prijs te geven voor het verzekeren van een taxi, omdat er zoveel variabelen worden meegerekend in de kosten van die verzekeringspremies. Elke taxiverzekeraar gebruikt ook een iets andere berekening.

De locatie waar je actief bent kan ook invloed hebben. Ben je actief in grote steden zoals Amsterdam of Rotterdam of juist in landelijke regio’s? Het parkeren van je auto in een garage of bewaakte parkeerplaats in zal waarschijnlijk resulteren in een goedkope taxiverzekering dan wanneer je het voertuig langs de kant van de weg parkeert in een grote stad. Het type taxi dat je bestuurt kan ook veel uitmaken. Er is dus echt geen eenvoudig antwoord op de vraag ‘hoeveel kost een taxiverzekering?’.

Snel offertes voor taxiverzekeringen vergelijken op Taxiverzekeraar.nl

Gezien de prijzen flink kunnen verschillen maken wij het je makkelijk om op onze site alle taxiverzekeringen te vergelijken om de allerbeste taxidekking tegen de laagst mogelijke prijs te vinden.

Goedkope taxiverzekeringen zijn nog nooit zo makkelijk te vinden geweest. Ons vergelijkingssysteem zal je vervolgens matchen met de juiste verzekeringsmaatschappijen voor jouw behoeften. Door onze inspanningen zullen ze hun allerbeste offertes aanbieden om jouw taxi te verzekeren. Omdat wij een ervaren aanbieder zijn van goedkope taxiverzekeringen kunnen wij goede deals snel voor je regelen. Ervaar het nu en vul ons online offerteformulier in.

Taxiverzekeraar.nl staat voor je klaar voor verzekeringsadvies

Wij helpen elke jaar veel taxibedrijven aan de beste verzekeringen voor wa, beperkt en allrisk. Daardoor zijn ze goed gedekt en kunnen ze weer vooruit.

Wij weten hoe belangrijk het is dat zaken goede geregeld zijn en helpen je daarom graag aan de meest voordelige polis. Al veel taxi chauffeurs zijn je voorgegaan dus waar wacht je nog op. Neem contact op voor informatie en bel ons om een van onze deskundige verzekeringsadviseurs te spreken.