Taxiverzekeraar.nl

  • Home
  • Vergunning voor taxivervoer
Vergunning voor taxivervoer

Vergunning voor taxivervoer

Ben je taxichauffeur van beroep en werk je als zzp’er of als werknemer voor een taxibedrijf? Dan is het van belang dat je op de juiste manier bent verzekerd met de juiste taxiverzekering.

Vereisten voor taxichauffeurs

Via Taxiverzekeraar.nl vind je het volledige overzicht van de bestaande mogelijkheden.

Je kunt deze ook handig met elkaar vergelijken. Naast het afsluiten van de juiste verzekeringen om verantwoord de weg op te gaan, dien je ook nog enkele andere zaken te regelen.

Zo moet je over de vereiste vergunningen beschikken, moet er een tariefkaart in de taxi aanwezig zijn en moet er rekening worden gehouden met de letterlijk vastgelegde rusttijden.

Vergunning voor taxivervoer

Vergunning voor taxivervoer

We beginnen bij de vergunning voor taxivervoer. Elke taxichauffeur binnen Nederland moet hiervan in het bezit zijn. De vergunning bewijst dat je officieel bent toegelaten tot het beroep van taxivervoerder.

Het Kiwa register verstrekt deze vergunningen. Alvorens je een vergunning voor taxivervoer aanvraagt, dien je je echter eerst bij de Kamer van Koophandel (KvK) in te schrijven. De vergunning wordt voor onbepaalde tijd aan je verstrekt. Wel is het belangrijk om eventuele wijzigingen altijd door te geven. Vergunningen zijn alleen geldig wanneer de erop vermelde gegevens kloppen met de werkelijkheid. Dit wordt regelmatig geïnspecteerd.

De periodieke toets betreft de vergunning voor taxivervoer

Ben je als taxiondernemer in het bezit van een vergunning voor taxivervoer, dan wordt deze vergunning elke vijf jaar na afgifte zorgvuldig getoetst. Men kijkt dan of je nog steeds aan de voorwaarden voldoet.

Je wordt schriftelijk geïnformeerd wanneer het tijd is voor de keuring, maar moet de aanvraag daartoe wel zelf indienen. Dit kan makkelijk online via de website van Kiwa. De keuring draagt eraan bij dat de taxibranche eerlijk en veilig kan blijven opereren.