Taxiverzekeraar.nl

  • Home
  • Ziekenvervoer per taxi
Ziekenvervoer

Ziekenvervoer per taxi

Als je met je taxi gespecialiseerd bent in ziekenvervoer is het handig om naast een standaard taxiverzekering goed te letten op aanvullende opties. Ziekenvervoer per taxi brengt transport uitdagingen met zich mee. Het kan zeer complex zijn en vereist mogelijk een op maat gemaakte veiligheidsoplossing in je voertuig.

Voor deze meer veeleisende behoeften is vaak een op maat gemaakte ontwerp nodig, rekening houdend met de specifieke behoeften van de patiënt en zorgprofessionals. Medische afspraken kunnen namelijk fysiek erg belastend zijn, vooral als bepaalde behandelingen of diagnostische tests zijn voltooid. Het ziekenvervoer vergt daarom ook een oplettende chauffeur die ook ondersteuning kan bieden indien dat nodig is.

Een taxiverzekering: geen overbodige luxe als je zieken vervoert per taxi

Omdat je als chauffeur die zieken vervoert extra moet opletten is het ook belangrijk dat je goed verzekerd bent.

Omdat je te maken hebt met een kwetsbare doelgroep is de kans ook groot dat er iets kan gebeuren. Een klant kan vallen tijdens het uitstappen bijvoorbeeld.

Omdat je voor de verzekeraar ook in een aparte categorie zit als je zieken vervoert per taxi is het belangrijk om je goed in te lezen over de eisen en verplichtingen, want je vraagt je waarschijnlijk af waarom het nodig is om een taxiverzekering af te sluiten.

ziekenvervoer

Waarom het belangrijk is om een taxiverzekering af te sluiten

Nederland heeft duizenden taxi’s die elke dag op de wegen worden gebruikt. Met zo veel van hen in de buurt, die zo veel tijd op de weg doorbrengen, is het onvermijdelijk dat er elk jaar veel ongelukken met taxi’s zullen gebeuren.

Loop geen risico door onverzekerd te zijn. Veel taxichauffeurs hebben geen verzekering en kunnen een hoge boete ontvangen. Maar afgezien daarvan is het ook gewoon erg verstandig als je een taxiverzekering afsluit. Zie het als een investering in je bedrijf en een noodzakelijke vorm van veiligheid.

Zorg dat je verzekerd en goede gedekt de weg op gaat

Het is van vitaal belang dat als je een taxi bestuurt, of het nu gaat om ziekenvervoer of een straattaxi of een busje, je een goede taxiverzekering hebt. Als je een ondermaatse taxidekking afsluit, stel jij je bij een ongeval bloot aan grote problemen. Sommige mensen denken misschien dat ze weg kunnen komen met, maar dit is niet het geval.

Als jij je auto verzekert onder een normale autoverzekering en het voertuig vervolgens als taxi gebruikt, maakt je de dekking die je hebt ongeldig en overtreedt je ook de wet. Als je betrapt wordt zonder de juiste dekking, kan dit betekenen dat jij je vergunning en dus je levensonderhoud verliest.

Bescherm je passagiers vooral als je zieken vervoert per taxi

Als je niet de juiste dekking afsluit, zijn eventuele passagiers die je in het voertuig vervoert mogelijk ook niet verzekerd.

Dit kan leiden tot civiele en / of strafrechtelijke zaken waarin je aansprakelijk kunt worden gesteld voor eventuele verwondingen of materiële kosten. Je brengt dus niet alleen jezelf in gevaar, maar ook de mensen die onbewust gebruik maken van jouw onverzekerde diensten.

Als je een taxichauffeur bent, is jouw voertuig jouw kostwinner, dus het is logisch dat je ervoor zorgt dat je verzekerd bent bij een ongeval. Als je enige tijd zonder jouw voertuig hebt gezeten of als jouw rijbewijs is afgenomen, dan is jouw bron van inkomsten verdwenen.

Het afsluiten van een taxiverzekering kan in eerste instantie wat meer kosten, maar op de lange termijn zijn het extra kosten die je niet kunt negeren. Wij bij Taxiverzekeraar.nl begrijpen dat de wereld van de taxiverzekeringen nog veel vragen oproept. Gelukkig zijn wij hier om jou en je taxibedrijf verder te helpen.

Krijg de juiste dekking met alles wat je nodig hebt

Dus als je op zoek bent naar een goedkope taxiverzekering, is het de moeite waard om wat onderzoek te doen om er zeker van te zijn dat je krijgt wat je nodig hebt. Wij helpen je alvast op weg door je te wijzen op de drie standaard verzekeringen die je als taxichauffeur kunt afsluiten.

Een Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA taxiverzekering) is het minimale wat je nodig hebt volgens de wet. Je bent gedekt tegen schade waar je aansprakelijk voor gesteld kan worden. Geen overbodige luxe dus indien er een ongeluk gebeurd. De WA-verzekering met Beperkt Casco is een optie die gebruikt wordt bij auto’s die jonger zijn dan 10 jaar. De schade aan jouw taxi door natuur en anderen wordt vergoed.

Schade die je zelf veroorzaak wordt niet gedekt. Daarvoor zijn wel aanvullende opties beschikbaar die je de mogelijkheid geven om bepaalde zaken goed te dekken. De meest uitgebreide dekkingsmogelijkheid is een Allrisk autoverzekering (WA-verzekering volledig Casco). Deze verzekering dekt zo veel mogelijk risico’s waar jij als taxi-bedrijf mee te maken kunt hebben. Denk bijvoorbeeld aan schade door vandalisme, brand of diefstal.

Om een antwoord te vinden op die vraag zit je bij Taxiverzekeraar.nl bij het juiste adres. Wij helpen taxibedrijven aan de juiste verzekering door goed te kijken naar de wensen van onze klanten. Wij houden rekening met jouw situatie door te kijken waar jij je taxi specifiek voor gebruikt.

Ziekenvervoer per taxi moet op een heel andere wijze worden gedekt dan een gewone straattaxi. Zo heeft elke vorm van vervoer wel zijn bijzonderheden. Door daarmee rekening te houden zorgen wij ervoor dat jij de polis krijgt die bij je past en die ook nog voordelig is.

Vergelijk snel online taxiverzekeringen

Op onze website kan je snel en makkelijk verschillende taxiverzekeringen vergelijken. Ga naar ons offerteformulier en vul alle relevante gegevens in. Je kunt de dekkingsgraad die het meest geschikt is voor jouw taxibedrijf.

Vervolgens krijg je verschillende offertes te zien en kan je de polis kiezen die het beste aansluit op jouw situatie. Heb je verder nog vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze uitstekende klantenservice. Wij lopen graag alle opties met jou na zodat je een taxiverzekering hebt die perfect is voor jouw doeleinden. Taxiverzekeraar.nl doet dat al jaren en staan altijd voor je klaar indien je vragen hebt over je polis.